Olympic Aegean Virtual – Interview

Γεια σου Σπύρο, ελπίζω να είσαι καλά! Ευχαριστώ που μας αφιερώνεις λίγο χρόνο. Πες στο κοινό μας δυο τρία λόγια για τον εαυτό σου και την OAV.


Γεια σου Γιώργο. Είμαι καλά και το ίδιο εύχομαι για όλο τον κόσμο.
Κατ’ αρχήν να σε ευχαριστήσω για την πρόσκληση και την δυνατότητα να αναφέρω δύο λόγια για την OAV.

Στον πραγματικό κόσμο, το επάγγελμά μου είναι τεχνικός υπολογιστών και εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα σαν IT Manager. Η αστείρευτη αγάπη για τις πτήσεις και το αεροπλάνο εμφανίστηκε κάπου στην ηλικία των οκτώ χρονών και ευτυχώς υπάρχει αναλλοίωτη μέχρι και σήμερα. Μιας και δεν κατάφερα να το κάνω επάγγελμα, ασχολούμαι από τότε με τον αερομοντελισμό και μεταγενέστερα με το flight simming και τις πτήσεις με υπερελαφρά αεροσκάφη.

Στην OAV εντάχθηκα το 2008. Εκείνη την εποχή η OAV είχε καταγράψει περισσότερες από 15.000 πτήσεις και πάνω από 23.000 ώρες στο δίκτυο της VATSIM καθώς και αριθμούσε περί τα 200 μέλη, στοιχεία που θεωρούνταν εκπληκτικά για μία VA που εδρεύει σε μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα.

Κύριος στόχος μας είναι η προσομοίωση των δραστηριοτήτων της Olympic Air και της Aegean Airlines στο δίκτυο της VATSIM. Εγκαινιάστηκε το 1995, και η εταιρία είναι μια από τις παλαιότερες εικονικές εταιρείες στον χώρο και η μεγαλύτερη στον Ελλαδικό χώρο. Αυτό φυσικά δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την απεριόριστη συνδρομή όλης της ομάδας διοίκησης όπως και όλων των εικονικών πιλότων.


Ουάου, αυτό σημαίνει όταν έγινες εσύ μέλος το 2008, η OAV υπήρχε πολύ νωρίτερα.

 

Ναι η ιστορία της ξεκίνησε το 1995 , όταν ο Στέλιος Διαμαντής δημιούργησε τότε την πρώτη σελίδα της OAV. Όλη η ιστορία της εταιρίας είναι άλλωστε δημοσιευμένη και στην σελίδα μας.

Χαχα, αυτή είναι μια αρκετά αστεία σύμπτωση που η ιστοσελίδα μας φιλοξενείται τώρα στο ίδιο domain ωπου είχε φτιάξει ο ιδρυτης της OAV πριν από πολλά πολλά χρόνια μια παρομοια σελιδα!

 

Απ’ οτι φαίνεται ήταν μοιραίο να φιλοξενείται η ιστοσελίδα σου σήμερα στο ίδιο domain που δημιουργήθηκε τότε η πρώτη σελίδα της OAV!

Τι δυνατότητες έχω σαν simmer στην OAV και τι δραστηριότητες με περιμένουν;

Η Olympic Aegean Virtual έχει 7 θυγατρικές που προσφέρουν στους πιλότους μια χαλαρή ή μια πιο απαιτητική εικονική καριέρα ανάλογα με τις επιθυμίες τους.

Η Airways και η Airlines ακολουθούν το χρονοδιάγραμμα της πραγματικής Ολυμπιακής Αεροπορίας και της Αεροπορίας Αιγαίου με την τελευταία να προσομοιώνει το οικονομικό μοντέλο μιας πραγματικής αεροπορικής εταιρείας με έσοδα και έξοδα.

Η Aeroclub εξομοιώνει μία αερολέσχη, οργανώνοντας εκδρομές από κοντινές περιοχές , όπως τα Ελληνικά νησιά εώς εξωτικά μέρη όπως η μακρινή Αλάσκα.

Η Charter πετάει προγραμματισμένα αλλά και έκτακτα δρομολόγια σε όλον τον κόσμο, ενώ η Cargo μεταφέρει φορτία σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η Executive μεταφέρει VIP επιβάτες από και προς διάφορους επιχειρηματικούς προορισμούς, κατά κύριο λόγο, αλλά και θέρετρα σε όλο τον κόσμο και τέλος η Supersonic εκτελεί τις υπερηχητικές πτήσεις του ομίλου με Concorde.

Συνολικά μαζεύτηκαν έτσι μέχρι σήμερα 170.000 πτήσεις και πάνω από 310.000 ώρες.

Επιπλέον διαθέτει την δική της σύγχρονη επιμελητεία που εξελίσσεται συνεχώς πάνω από 20 συναπτά έτη, το δικό της πρόγραμμα καταγραφής πτήσεων το OAV ACARS, τα προγράμματα εκπαίδευσης για νέους και μη πιλότους, τακτικά events και ομαδικές πτήσεις και φυσικά συναντήσεις μελών στον πραγματικό κόσμο, που λαμβάνουν χώρα συχνά με συνοδεία άλλοτε μπύρας κι άλλοτε φαγητού!


Γιατί και πότε ενσωματώθηκε η Aegean στην εταιρία;


Προς το τέλος του 2020, αποφασίστηκε η ενσωμάτωση της Aegean στην μέχρι πρότινος Olympic Air Virtual. Αυτό έγινε για 2 συγκεκριμένους λόγους.

Ο σημαντικότερος ήταν η ενσωμάτωση της πραγματικής Olympic Air στην Aegean. Η OAV αποσκοπεί όσο τον δυνατόν περισσότερο στην εξομοίωση του ρεαλισμού βασισμένη κατά μεγάλο ποσοστό στις λειτουργίες της πραγματικής εταιρείας. Έτσι η ενσωμάτωση ήταν πρακτικά μονόδρομος για μία εικονική εταιρεία που φημίζεται για το επίπεδο υπηρεσιών και του ρεαλισμού που προσφέρει.

Ο δεύτερος κι εξίσου σημαντικός παράγοντας ήταν η έλλειψη τον τελευταίο καιρό ποιοτικής εικονικής εταιρείας που να βασίζεται στην πραγματική Aegean. Αποφασίσαμε να καλύψουμε το κενό αυτό βασιζόμενοι στις ποιοτικές υπηρεσίες που ήδη παρέχουμε όλα αυτά τα χρόνια όπως η customized επιμελητεία δημιουργημένη από εμάς, το δικό μας ACARS πρόγραμμα για την καταγραφή των πτήσεων, ο τακτικός κύκλος εκπαιδεύσεων από έμπειρους εικονικούς κι όχι μόνο εκπαιδευτές αλλά και η καταπληκτική κοινότητά μας η οποία αποτελεί την ραχοκοκαλιά της εταιρείας.

Ποια sim υποστηρίζονται;

Υποστηρίζονται MSFS, FSX, P3D, X-plane.

Μπορεί κάποιος που είναι πραγματικά αρχάριος να συμμετάσχει και να πετάξει;

Φυσικά! Αρκεί να έχει ενεργό λογαριασμό στο δίκτυο της VATSIM στο οποίο δραστηριοποιείται η εταιρεία μας ώστε να είναι σε θέση να πραγματοποιήσει online πτήσεις. Είναι κάτι το οποίο αποζητούμε καθώς είμαστε η μοναδική Ελληνική εικονική εταιρεία που συστηματικά εδώ και πολλά χρόνια πραγματοποιεί κύκλους μαθημάτων για τον σκοπό αυτό μέσω του teamspeak και του discord και οι οποίοι στοχεύουν όχι μόνο στους αρχάριους εικονικούς πιλότους, αλλά και στους πιο έμπειρους.

Handbook

Είμαστε πολύ περήφανοι για το τμήμα εκπαίδευσης καθώς έχει βοηθήσει πολλούς οι οποίοι έκαναν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο του flight simming να αποκτήσουν γνώσεις και βάσεις, να εξελιχθούν, να εμβαθύνουν και να αγαπήσουν ακόμα περισσότερο το χόμπυ μας.

Μία μικρή εικόνα μπορεί κάποιος να πάρει από το παρακάτω promo video που αν και παλιό, αποτυπώνει πολύ συνοπτικά την ουσία της εκπαίδευσης:

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να δοθεί και στην κοινότητά μας η οποία είναι πάντα εκεί για να αγκαλιάζει κάθε νέο μέλος, να λύνει τις οποιεσδήποτε απορίες και να καθοδηγεί σωστά τα νέα μέλη.

Θα υπάρξει νέος κύκλος μαθημάτων φέτος;

Τα μαθήματα δεν σταματούν ποτέ. Ήδη ο πρώτος κύκλος μαθημάτων έχει ολοκληρωθεί και πολύ σύντομα ξεκινά ο δεύτερος. Φυσικά όλα αυτά ισχύουν για τους εγγεγραμμένους – ενεργούς πιλότους της OAV.

Μπορεί να πετάξει κάποιος κάθε σκάφος του στόλου;

Κάθε θυγατρική στην εταιρεία μας διαθέτει τον δικό της αποκλειστικό στόλο αεροσκαφών προορισμένο να καλύψει όλες τις ανάγκες των πιλότων. Η εταιρεία ενσωματώνει το Pilot ranking system που σημαίνει πως κάθε πιλότος εισέρχεται με συγκεκριμένο βαθμό ο οποίος εξελίσσεται ανάλογα με τις ώρες που καταγράφει και ο οποίος του επιτρέπει να πετά όλο και απαιτητικότερα αεροσκάφη. Η λειτουργία αυτή προσθέτει κίνητρο και συμβάλει στην δημιουργία μιας εικονικής καριέρας πιλότου.

Ranking
Τι είναι το οικονομικό μοντέλο;

Είναι η εξομοίωση ενός οικονομικού μοντέλου μιας πραγματικής αεροπορικής εταιρίας. Συμπεριλαμβάνονται όλες οι θυγατρικές εκτός της Airways και της Aeroclub. Για όσους λοιπόν πετούν στις υπόλοιπες θυγατρικές, ξεκλειδώνεται μία πληθώρα νέων επιλογών, καθώς πλέον τα αεροσκάφη είναι συγκεκριμένα με μοναδικά νηολόγια και μεταφέρονται από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο ανάλογα με τις πτήσεις που εκτελούν.

Απαιτούν συντηρήσεις που εξαρτώνται κατά μεγάλο βαθμό από την συμπεριφορά του χειριστή τους. Τα λάθη κοστίζουν!

Υπολογίζονται έσοδα από εισιτήρια και φορτίο, ενώ τα έξοδα περιλαμβάνουν καύσιμα, τέλη αεροδρομίων, κόστος καθαρισμού, catering, μισθοδοσίες προσωπικού, συντηρήσεις και όχι μόνο.

Προϋπόθεση είναι, ο πιλότος να έχει συμπληρώσει 100 ώρες στην OAV και να έχει περάσει επιτυχώς ένα θεωρητικό και ένα πρακτικό τεστ.

Πώς μπορεί ο κόσμος να έρθει σε επαφή μαζί σας;

 

Φυσικά μέσω της ιστοσελίδας μας https://www.oav.gr/ και μέσω του Facebook.

Περισσότερα Άρθρα

City Update VII: European Cities II

Η Microsoft Flight Simulator ανακοίνωσε την τελευταία ενημέρωση πόλεων, “City Update VII: European Cities II,”

Mega Giveaway

Ήρθε η στιγμή για το επικό διαγωνισμό του Flightsim Greece! Με χαρά ανακοινώνουμε το μεγάλο