DeltaWing Simulations – Interview

Μαζί μας σήμερα είναι ο Κώστας Κορωνάκης, ιδρυτής της DeltaWing Simulations! Θα μας μιλήσει λίγο για την ομάδα του, τα F-16 που έφτιαξαν για το X-Plane (F-16D & F-16C) και τι άλλο να περιμένουμε από την DeltaWing στο μέλλον.

Ο Κώστας, πέρα από την καλή διάθεση για αυτό το interview, μας έφερε και δώρο ένα F-16 για έναν τυχερό συνχομπιστή μας. Διαβάστε περισσότερα στην ομάδα μας στο Facebook για το τι πρέπει να κάνετε.

Καλησπέρα Κώστα! Χαιρόμαστε πολύ που σε έχουμε σήμερα κοντά μας, για πες μας λίγο για την DeltaWing, ποιοι είστε και ποιος κάνει τι:

Καλησπέρα Γιώργο !
Είμαι πολύ χαρούμενος με την ευκαιρία που μας δίνεις να συστηθούμε στο Ελληνικό κοινό του flight simming γιατί πολλοί δεν γνωρίζουν ότι είμαστε Ελληνική εταιρεία.
Η ομάδα μας αποτελείται από τα εξής άτομα :

Κώστας Κορωνάκης (εγώ) – 3d model, textures
Δημήτρης Κορωνάκης (ο γιός μου) – programming, flight model
Andrzej Borysewicz AKA AJ – 3d model
Prof Gary Hunter – flight model

Εγώ με τον γιό μου (και η έδρα της DeltaWing Simulations) είναι στην Κέρκυρα, ο AJ είναι στην Αμερική και ο Gary στην Μάλτα.

Οπότε είσαστε πολυεθνική με βάση την Κέρκυρα χάχαχα … Πως γνωριστήκατε;

Γνωριστήκαμε μέσω internet και μέσω κάποιων άλλων project που είμασταν μαζί στην πορεία.

Έχετε κάποια σχέση  με την αεροπορία γενικά εκτός της εξομοίωσης;

Εγώ προσωπικά είμαι ΛΑΤΡΗΣ της αεροπορίας γενικά και ιδιαίτερα της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Γι’ αυτό τον λόγο ασχολούμαι και πάρα πολύ με την αεροπορική φωτογραφία και μπορείς να δεις κάποια δείγματα στο προσωπικό μου flickr

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με Simulation;

Με το simulation ξεκίνησα από την εποχή του πρώτου FS… Είναι αρκετά χρόνια νομίζω…
Κάποια στιγμή έφτιαξα και ένα simulator F-16 στο σπίτι το οποίο λειτουργούσε με το Falcon 4.

Γιατί διαλέξατε να κάνετε το F-16;

Το F-16, για μένα, είναι ένα ιδιαίτερα αγαπητό αεροσκάφος και η προσωπική μου αδυναμία. Βλέποντας λοιπόν ότι δεν υπήρχε κάποια σωστή έκδοσή του για το X-Plane, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε με αυτό.
Επίσης, όπως βλέπεις, είναι βασισμένο 100% στο Ελληνικό Block 52+, πράγμα που γίνεται για πρώτη φορά απ’ όσο γνωρίζω στα flight sims.
Συνήθως προτιμάνε την US έκδοση που είναι πιο διαδεδομένη.
Εμείς όμως θέλαμε να τιμήσουμε την Ελληνική έκδοση και αφιερώνουμε τα μοντέλα μας στην 115 Πτέρυγα Μάχης (340, 343 και το ΖΕΥΣ Demo Team). Οι μεγάλες αδυναμίες μας !

To F16 θα λάβει κάποια updates με νέα features;

Όπως ήδη ανακοινώσαμε, το δώρο μας για τα Χριστούγεννα θα είναι ένα μεγάλο update και στα 2 μοντέλα το οποίο θα περιλαμβάνει περισσότερες λεπτομέρειες, περισσότερα fps, A/G weapons mode και πολλά άλλα.
Τα μοντέλα μας είναι συνέχεια σε εξέλιξη και με το πέρασμα του χρόνου θα βελτιώνονται.
Σκοπός μας είναι να τα φτάσουμε όσο πιο κοντά γίνεται σε study level, αλλά όπως καταλαβαίνεις θέλει χρόνο.

Πέρα από αυτό, ανακοινώσατε μια συνεργασία με την AD Simulations που φτιαχνει το CRJ-700. Τι μπορούμε να περιμένουμε εμείς από αυτήν την συνεργασία;

Ναι, είμαστε μαζί πλεον με την AD Simulations και ουσιαστικά πλέον είμαστε η ίδια εταιρεία. Απλά η DWSim θα παράγει τα στρατιωτικά αεροσκάφη και η ADSim τα πολιτικά.

Προφανώς το F16 θα υπάρξει και για το XP12. Μπορείτε να μας πείτε κάτι για αυτό; (Free Update? / F-14 Preview, Afterburner Effect, Dynamic HUD κτλ.)

Το F-16, καθως επίσης και το CRJ-700 θα λειτουργήσουν φυσικά και στο επερχόμενο XP12. Περιμένουμε να κυκλοφορήσει για να έχουμε την τελική έκδοση στα χέρια μας και στην συνέχεια θα βγάλουμε τα αντίστοιχα update τα οποία θα είναι free.
Τα περιεχόμενα των free XP12 update θα τα ανακοινώσουμε όταν έχουμε και την εικόνα του XP12, αλλά όπως καταλαβαίνεις, θα βάλουμε όλα τα νεα features που θα μας προσφέρει. 

Ποιο θα είναι το επόμενο project σας;

Το επόμενο project της DWSim είναι το Mirage 2000-5 το οποίο ήδη το δουλεύουμε και θα είναι και πάλι βασισμένο στο Ελληνικό Mirage.

Γιατί το X-Plane ως αρχική πλατφορμα για μαχητικό και όχι DCS πχ;

Διαλέξαμε το XP ως αρχική πλατφόρμα γιατί δίνει στους χρήστες μεγαλύτερη ελευθερία στον χάρτη και επίσης είναι μια από τις καλύτερες πλατφόρμες αυτή την στιγμή.

Σκοπεύετε να κάνετε port κ σε κάποιο άλλο sim; MSFS; DCS;

Δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο την στιγμή που μιλάμε, αλλά δεν αποκλείεται να βγάλουμε τα μοντέλα μας και για το MSFS κάποια στιγμή. Δεν σου κρύβω ότι το συζητάμε ήδη.

Υπάρχει κάτι ακόμα που θα θέλατε να μοιραστείτε με την κοινότητα;

Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους για την υποστήριξη και εσένα προσωπικά Γιώργο για την ευκαιρία που μας δίνεις να συστηθούμε.
Εύχομαι σε όλους ό,τι καλύτερο αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε όλοι μας με την πανδημία και επίσης να προσπαθούν όλοι να προωθήσουν την Αεροπορική Ιδέα στην Ελλάδα γιατί την χρειαζόμαστε !

Εμείς ευχαριστούμε για τον χρόνο που αφιερώσατε, ανυπομονούμε να γράψουμε για παραπάνω νέα σας!    

Περισσότερα Άρθρα

City Update VII: European Cities II

Η Microsoft Flight Simulator ανακοίνωσε την τελευταία ενημέρωση πόλεων, “City Update VII: European Cities II,”

Mega Giveaway

Ήρθε η στιγμή για το επικό διαγωνισμό του Flightsim Greece! Με χαρά ανακοινώνουμε το μεγάλο