Επίσημη ανακοίνωση του X-Plane 12!

Επίσημη ανακοίνωση του X-Plane 12 από το FlightSimExpo!

Χθες το βράδυ ήδη σας ενημερώναμε live στην σελίδα μας στο Facebook για όλα τα νέα καλούδια που ετοίμασε η Laminar. Μερικά ήταν ήδη γνωστά, μερικά φήμες κ άλλα πάλι εκπλήξεις. Διαβάστε παρακάτω λοιπόν όλες τις πληροφορίες ξανά σε μικρή περίληψη.

Η αρχή έγινε με την αποκάλυψη ενός νέου default αεροσκάφους, ένός F-14 Tomcat, που πετούσε πάνω από ένα δάσος   δείχνοντας τα νέα δέντρα του XP12.

Στην συνέχεια συνδεθήκαμε με τον Austin που μας έδειξε το επερχόμενο  νέο σύστημα Live Weather. Βασίζεται πλέον όχι μόνο σε METAR, αλλά και σε προγνώσεις της NOAA. Το πάντρεμα του METAR based με το μετεωρολογικό μοντέλο της ΝΟΑΑ δεν είναι κάτι εντελώς καινούργιο στο χώρο, αλλά σίγουρα μια μεγάλη βελτίωση για το XP και θα μας δίνει πλέον ομαλές αλλαγές καιρού σε όλο τον κόσμο και σε κάθε στιγμή.

Volumetric clouds & ground effects

Μετα το λίγο psychedelic κλείσιμο του Austin, ανέλαβε ο Ben για να μας δείξει τα νέα volumetric σύννεφα! Κρίνοντας από αυτό που είδαμε φαίνονται πολύ ωραία από μακριά, αλλά κ πετώντας μέσα απο αυτά.

Ωραίες εικόνες κ από το νέο weather ground effect στην συνέχεια, όπου βλέπαμε σταγόνες, βρεγμένα textures και γενικά το πως αλλάζει η φύση όταν είναι βρεγμένη (κ χιονισμένη στην τελική έκδοση)

Μια που μιλάμε για βρεγμένη φύση … πλέον το γνωστό librain έχει ενσωματωθεί στο XP12 κ κάθε σκάφος θα έχει πλήρη συμβατότητα με αυτό.

Sounds

Η Daniela μας είπε ότι όλα τα νέα σκάφη θα έχουν πλήρης FMOD ήχους και ότι το XP12 θα έχει ambient sounds. Δηλαδή όλα στον κόσμο παράγουν ήχους! ακούμε φύση … ακούμε τζιτζίκια, άνεμο, κύματα … ακόμα κ στο αεροδρόμιο έχουμε ωραία sound effects 

Το Α330 το είδαμε ήδη σε teaser, στην παρουσίαση μάθαμε λίγες λεπτομέρειες παραπάνω, όπως ότι ο Austin έβαλε και εκεί το χεράκι του για να ενθουσιάσει πραγματικούς πιλότους. Γενικά το Α330 μπορεί να είναι και το πιο καλό default airliner που έχουμε δει σε sim. ECAM, Hydraulics, Fly-By-Wire όλα φαίνονται να είναι εξομοιωμένα σε μεγάλο  βάθος. Θα δείξει φυσικά στο τέλος, καθώς για FMC δεν είπαν κάτι… ούτε όταν τους ρώτησαν από το κοινό ;).

Μια που μιλάμε για αεροδρόμια, έχουμε νέα textures και markings για τα runways και taxiways οπως και νεα jetway animations!

Scenery

Μεγάλη βελτίωση στην βλάστηση θα έχει το XP12! Έχουμε πλέον τα νέα 3D rendered δέντρα που κουνιούνται ανάλογα με τον άνεμο! Πέρα από αυτό, θα υποστηρίζονται πλέον και Seasons!

Ένα απο τα μειονεκτήματα του XP, γινεται βασικό πλεονέκτημα, με το νέο 3D νερό,τα κύματα και τα δεδομένα για το βάθος των υδάτων  (που καθορίζει το χρώμα στην τελική) Θα υπάρχουν επίσης νέα textures και objects για autogen (νέα κτίρια για σχολεία, πάρκα, στάδια, λιμάνια κτλ.)  . Το autogen συνεχίζει να είναι βασικά OSM based … με όλα τα καλά κ κακά που φέρνει αυτό … ιδιαίτερα στην Ελλάδα.

Misc

Η είδηση για τα νέο dual control system ενδιαφέρει κυρίως home cockpit builders. Έτσι θα μπορούν σε ένα σύστημα να γίνουν ξεχωριστά keybinds και να δουλεύουν ταυτόχρονα δύο χειριστές, χωρίς να πρέπει να “μοιραστούν” κουμπιά η άξονες.

Αυτές οι αλλαγές όπως και η παρουσίαση νέων avionic systems έγιναν δείχνοντας ακόμα δύο νέα σκάφη! Το Cirrus SR22 και το Citation X. Έτσι λοιπόν, μαζί με το σκάφος του Austin θα έχουμε 5 νέα αεροπλάνα, και ίσος ένα   ελικόπτερο έκπληξη 😉

Τέλος,  ριζικές αλλαγές έχουν γίνει και στο ATCκαι πλέον θα έχει διαφορετικές φωνές, push to talk κ έτοιμα ATC commands όπως τα ξέρουμε και από άλλους εξομοιωτές. Αυτό το νέο σύστημα θα πρέπει να κριθεί εν δράση λοιπόν, οπότε αναμένουμε 🙂

Φυσικά θα σας κρατάμε ενήμερους για κάθε μελλοντική εξέλιξη

Q&A

Στο τέλος της παρουσίασης υπάρχει χώρος για ερωτήσεις, εδώ οιπιο ενδιαφέρουσες για μας …

  • Το XP12 θα είναι νέα έκδοση οπότε θα πρέπει να αγοραστεί από την αρχή. ‘Οποιος όμως μπει σε early access για το 12, αν δεν ειχε το 11 μέχρι τώρα, θα δουλεύουν και τα δυο.
  • Δεν υπάρχουν ημερομηνίες ακόμα, αλλά κρίνοντας από τις λέξεις που χρησιμοποίησε ο παρουσιαστής  στο presentation μιλάμε για “αρκετούς” μήνες ακόμα. 
  • Δεν έγιναν ακόμα performance tests για να πούνε ποσό πιο βαρύ είναι το XP12 σε σχέση με το XP11
  • Τα AIRACs θα πρέπει να ενημερώνονται  μέσω συνδρομής

Φυσικά θα σας κρατάμε ενήμερους για κάθε μελλοντική εξέλιξη

Περισσότερα Άρθρα

City Update VII: European Cities II

Η Microsoft Flight Simulator ανακοίνωσε την τελευταία ενημέρωση πόλεων, “City Update VII: European Cities II,”

Mega Giveaway

Ήρθε η στιγμή για το επικό διαγωνισμό του Flightsim Greece! Με χαρά ανακοινώνουμε το μεγάλο