29Palms Mykonos Airport (LGMK)

Μετά από απουσία αρκετών ετών, και σε συνέχεια των πρόσφατων ανακοινώσεών της, η 29Palms scenery design θα διαθέσει αύριο 22/7/2021 προς πώληση το πρώτο της σκηνικό για τον νέο εξομοιωτή της Microsoft (MSFS) και μάλιστα με Ελληνικό θέμα!!

Πρόκειται για το αεροδρόμιο (του παγκόσμια γνωστού καλοκαιρινού προορισμού) της Μυκόνου (ICAO:LGMK, IATA:JMK)!

Το σκηνικό της Μυκόνου ήταν το πρώτο που δημιούργησε η 29Palms scenery design και το οποίο προοριζόταν για χρήση στον εξομοιωτή FSX. Στην νέα έκδοσή του για το Microsoft Flight Simulator (με τη συμμετοχή και Έλληνα developer) έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αληθοφάνεια και τον ρεαλισμό, εκμεταλλευόμενοι και τις δυνατότητες που προσδίδει ο νέος εξομοιωτής.

Η FlightSim Greece για άλλη μια φορά έχει την πρωτιά και σας φέρνει αυτήν την είδηση μαζί με τις αποκλειστικές φωτογραφίες ακόμα και πριν το επίσημο release

Πιο συγκεκριμένα αναφέρουμε τα παρακάτω:

Μορφολογία εδάφους (mesh / terrain)

Το ανάγλυφο του εδάφους στην περιοχή του αεροδρομίου έχει επεξεργαστεί, ώστε να αντικατοπτρίζει στο μέγιστο δυνατό την πραγματική μορφολογία, όπου ο διάδρομος είναι τοποθετημένος σε ύψωμα με διάφορους μικρούς λόφους εκατέρωθεν.

Επιπλέον, έχουν αφαιρεθεί περιμετρικά του νησιού αρκετά δέντρα, τα οποία βρίσκονταν σε σημεία όπου δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα (ειδικά πολύ κοντά στη θάλασσα)

Αεροδρόμιο

Το αεροδρόμιο περιλαμβάνει λεπτομερή απεικόνιση του αεροσταθμού*, του πυροσβεστικού σταθμού, και των υπόλοιπων κτηρίων που υπάρχουν στην πραγματικότητα εκεί. Επιπλέον, περιλαμβάνονται στατικά και κινούμενα οχήματα, κολώνες φωτισμού, πινακίδες τροχοδρόμου-διαδρόμου, FOD bins, πυροσβεστήρες, ανεμούρια, εγκαταστάσεις καυσίμου, fences κλπ. Λεπτομερής είναι και η αναπαράσταση της περιοχής εισόδου στον αεροσταθμό, τα γύρω parking και κάποια χαρακτηριστικά κοντινά κτήρια. Το apron και οι τροχόδρομοι – διάδρομος έχουν απεικονιστεί με την τελευταία διαμόρφωση (ολοκληρώθηκε στo πρώτο τρίμηνο του 2021) με επτά (7) θέσεις parking, νέα διαγράμμιση και textures.

Νυχτερινός φωτισμός

Ο νυχτερινός φωτισμός είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό του «δυναμικός» με χρήση «φυσικού φωτός» και όχι τεχνητών νυχτερινών textures (με ελάχιστες απαραίτητες εξαιρέσεις).

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον φωτισμό των τροχοδρόμων και διαδρόμου. Οι default (και πολύ έντονες σε φωτισμό για Ελληνικό αεροδρόμιο) λάμπες, αντικαταστάθηκαν πλήρως από custom 3d αντικείμενα με πιο σωστή αναπαράσταση του παραγόμενου φωτός. Έτσι, τα φώτα του διαδρόμου είναι πολύ πιο ρεαλιστικά σαν όψη και ένταση, ειδικά από απόσταση, ενώ τα φώτα των τροχοδρόμων είναι ορατά μόνο από πολύ κοντινή απόσταση (περίπου 2νμ) όπως συμβαίνει και στην πραγματικότητα.

Ευρύτερη περιοχή

Στην ευρύτερη περιοχή του νησιού έχουν προστεθεί κάποια χαρακτηριστικά “landmarks” όπως οι ανεμόμυλοι στην «χώρα» ο μισοκατεστραμένος ανεμόμυλος στα δυτικά του αεροδρομίου, ένας φάρος στα βόρεια του νησιού και κάποια “hazard lights” στις κορυφές των γύρω από το αεροδρόμιο λόφων. Τέλος, στο νησί υπάρχουν και τρία γνωστά ελικοδρόμια, του Στρατού Ξηράς ανατολικά του αεροδρομίου, το Marina Heliport και το Superior Air Heliport.

Κλείνοντας την περιγραφή μας θα αναφερθούμε στον αστερίσκο που βρήκατε παραπάνω. Την άνοιξη του 2021, παραδόθηκε σε χρήση το νέο κτήριο του αεροσταθμού και ο νέος πυροσβεστικός σταθμός. Όπως είναι φυσικό, τόσο λόγω των μέχρι πρότινος ημιτελών εργασιών, όσο και αδυναμίας επίσκεψης με τους μέχρι πρόσφατα υφιστάμενους περιορισμούς, τα κτήρια αυτά δεν αναπαρίστανται με τη νέα τους μορφή. Παρόλα αυτά η 29Palms scenery design μας ενημέρωσε ότι έχουν ήδη προγραμματίσει επίσκεψη στο νησί στα τέλη του φετινού καλοκαιριού, ώστε να φωτογραφήσουν ότι νέο υπάρχει στο αεροδρόμιο αλλά και στην γύρω περιοχή και να το αναπαραστήσουν, παρέχοντάς το δωρεάν σε επόμενο update!

To scenery θα είναι διαθέσιμο απο της 22/07 και μπορείτε να το αγοράσετε στην τιμή των 12,56€ (+ VAT) από εδώ

Περισσότερα Άρθρα

City Update VII: European Cities II

Η Microsoft Flight Simulator ανακοίνωσε την τελευταία ενημέρωση πόλεων, “City Update VII: European Cities II,”

Mega Giveaway

Ήρθε η στιγμή για το επικό διαγωνισμό του Flightsim Greece! Με χαρά ανακοινώνουμε το μεγάλο